Vintillbehör

Det finns massor med bra och praktiska tillbehör till vin och ska du köpa en vinkyl så kanske det är lika bra att passa på och köpa andra tillbehör som gör det där lilla extra? Här har vi sammanställt information om lite vanliga och roliga vintillbehör som kan vara roliga att ha. Du hittar många av dem hos de butiker vi listar här på sidan under ”Köp Online”.

Vinställ

vinställEn vinkyl rymmer kanske inte alla viner ni har utan endast de lite finare och bättre årgångarna. Ett klassiskt och snyggt vinställ är perfekt för att förvara viner under kortare tider och för de viner som inte är avsedda för något speciellt, s.k. vardagsviner.

Det finns stora som små vinställ. Ska det stå i köket räcket det kanske att vinstället håller 6-10 flaskor medan du kanske vill ha något större om du har en egen jordkällare. Det finns vinställ att köpa som rymmer upp mot 100 flaskor.

Vintermometer

vintermometerSka du servera lite finare vin vid en bjudning eller avnjuta en fin flaska själv så vill du förmodligen också att den ska serveras vid rätt temperatur. Det är här vintermometern kommer in i bilden då den låter dig ta temperaturen på vinet så du kan se till så att den har exakt rätt temperatur och serveras vid den temperatur som den var avsedd att avnjutas.

Det finns olika termometrar för viner och det är allt ifrån enklare mekaniska till digitala som mäter med infraröd teknik.

Priserna ligger från ca 50 kronor upp till 600 kronor beroende på vilken termometer du vill ha och vilka funktioner som är viktiga för dig.

Champagnehink

Ska du bjuda på mousserande vin så kan du göra det extra festligt genom att lägga fram flaskorna i en stor champagnehink med is. Dessa skålar kan användas för mycket mer än bara för vinflaskor och fungerar lika bra att servera iskall öl i eller andra drycker.

Det finns att köpa champagnehinkar, ishinkar och andra varianter för runt 250 kronor och uppåt. Här är bilder på några olika varianter.

champagnehink-och-ishinkar